Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Menü

Fejhallgató márkák tesztje 2015

Fejhallgató márkák tesztje 2015 Ahogy a bulikon is a fellépők mellett a hangtechnika a felhőtlen szórakozás egyig legszükségesebb alapja, úgy a kiadott számoknál is döntő fontosságú, hogy milyen portálon keresztül szólal meg az adott felvétel. Persze minden magára valamit is adó zenekedvelőnek meg van a maga kedvence, de most a Time Magazine szakértői végre összegyűjtötték szakmai igényességgel, hogy szerintük mely fej –és fülhallgatók a legjobbak, illetve, melyeket jobb messziről elkerülni. Mindezt azért tartották szükségesnek, mert az átlagvásárló szerintük manapság nem a minőséget keresi, hanem inkább egy agyonreklámozott terméket vásárol meg, amit valamilyen nagy névhez tud kötni, természetesen elég borsos áron.
A listázás során közel 3000 terméket vizsgáltak meg, melyből végül tizennyolcat választottak ki. A rangsorolás 75 százalékban a különböző technikai szakemberek kritikáján alapult, 25 százalékban pedig a termékek által kínált szolgáltatások specifikusságán és hasznosságán. Az utolsó három helyen a lista legrosszabbjaként pont azok a divatfülesek végeztek, amiket csak a márka miatt vásárolnak. Az utolsó tehát az amerikai Plantronics lett, ezt a Beats by Dre követi, majd a Skullcandy zárja a sort. Ezt a hármast a Time felfújtnak és használhatatlannak titulálta, a legrosszabb viszont az, hogy mennyire nem reális a termékek ár-érték aránya.
 

A követező kategóriába a botfülű termékek kerültek. A Koss, a Creative és a Phillips azok a márkák, amik a szakértők szerint készítenek egész jó termékeket megfizethető áron, azonban minden jóra jut legalább egy tucat érthetetlenül vacak is, ezért kerültek a lista hátsó felére.

Végül az utolsó és ezek közül a legkevésbé, ám azonban mégis rossz hármas közé a Bose, az Apple és a Panasonic gyártmányok jutottak be. Ezekkel szintén az a problémájuk, hogy van egy-két termékük, azonban a többi nevetséges. Az különbözteti meg őket az előzőktől, hogy ezek a cégek viszont nem tucatjával ontják magukból a termékeket, hanem kicsi a választék és mindegyik, a rossz és a jó is egyaránt drága.

Végre jöhetnek a jó fajták, első körben az elég jókkal. A szakértők az Audio-Technica, a JVC és a Sennheiser termékeinek adta meg ezt az elismerést. Míg a korábbi márkák esetében elég rizikós volt egy igazán jó füles kifogása, itt már kifejezetten alacsony a kudarc esélye. Az Audio-Technica főleg a stúdiózás terén megbízható, míg a JVC a legjobb minőségű olcsó fülesekkel szolgál, a Sennhesier pedig még a DJ-ket is meggyőzte.

 

Az utolsó előttiek már kifejezetten jók, ide tartozik az AKG, a Sony és a Pioneer. A Sony talán a legfurcsább eleme a listának, hiszen nem a fülhallgatóikról híresek, ám meglepően nagy választékban, szinte minden színben és árkategóriában képviseltetik magukat, de ami mégis közös bennük, az a megbízható minőség. A kategória két másik tagja pedig kifejezetten a lemezlovasok és producerek számára gyártott fejhallgatókkal tűnnek ki, hiszen a profi minőség ellenére nem számolnak fel kétszer annyi pénzt, mint amennyit valójában ér a dolog.

Végül a dobogórag nem meglepően a drágább árkategória királyai, a Klipsch és a Grado kerültek fel, míg a legelső hely büszke tulajdonosa a Shure lett. Ezt a hármat találták a szakértők és újságírók a legmegbízhatóbbnak és bár meg kell fizetni a minőséget, de garantáltan nem fogunk csalódni.

Ha valakit külön érdekelnének az egyes márkákon belül is a legjobb vételnek tartott kütyük, akkor nézzétek meg a Time cikkét, ahol mindezek mellett még egy szemléltető grafikont, valamint videókat is találtok: http://time.com/74886/best-headphones/

Tartalomhoz tartozó címkék: hír teszt

Keresés